Trump vil gøre det nemmere at købe amerikansk isenkram

USA’s præsident Donald Trump forventes til februar at lancere en plan for hvordan den amerikansk regering kan deltage mere aktivt i amerikanske våbenproducenters salgskampagner verden over og hvordan fremmede lande nemmere kan få adgang til at købe amerikanske våben. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Initiativet er et led i Trumps overordnede "Buy American"-plan og vil blandt andet indebære at amerikanske diplomater spiller en mere aktiv rolle, når Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon, Boeing, General Dynamics og andre amerikanske våbenproducenter slås for kontrakter i Danmark og andre steder i verden. Ifølge skal diplomaterne direkte være sælgere, der aktivt taler de amerikanske våbenproducenters sag.

En regeringskilde beskriver det overfor Reuters som en 180-graders vending i forhold til det nuværende armslængdeprincip i forhold til våbensalg til fremmede nationer.

Login

 • Anmeld

  Cphmoose

  Hvad???

  Er der relevante eksempler på ting DK eller andre ikke har kunnet købe?

  TacTom er vel ca. det eneste eksempel på et våben som "venlige" land ikke har kunnet rive ned af hylden i USA.

  Growler’en har en prislap som ingen rigtigt har råd til- og selv Trump er vel for fornuftig til at holde udsalg på den software og de efterretnings oplysninger der får den til at virke.

  Så er der F-22 som eksempel. Helt ærligt uanset hvor mange penge Saudierne / Japanerne / Australierne - og hvem der ellers omkring Golf’en er indebrændte over at de ikke fik lov at købe F-22 - har så mange penge at de kan få F-22 til at genopstå?

  Eller forstiller Trump sig at ambassadøren i København smutter ned til Claus Hjort og siger - Du Claus - de der 2 procent det mener vi faktisk alvorligt. Ingen 2 procent - ingen atom paraply over Køgebugt. Men vi har et godt tilbud til dig og Danmark - Hvis i nu køber Aegis til 3 fregatter i stedet for den der SMART-L som ingen kan huske hvad pt. hedder så skal I slippe med 1,95%

  Undskyl mig men det her lyder som ren - viel Geschrei und wenig Wolle

  Cphmoose

 • Anmeld

  E. Petersen

  "Restriktionerne på salg af våben til fremmede nationer skal løsnes op, ligesom det skal være nemmere at få lov til at sælge våben til lande, der ikke er medlemmer af NATO.

  En ekspert advarer om, at løsere eksportregler vil øge risikoen for at avancerede amerikanske våben havner i hænderne på regeringer, der ikke tager menneskerettigheder særlig seriøst og i værste fald i hænderne på terrorister."

  Ja tak - det er pentagonhøgene i en nøddeskal

  Bliver det tilfældet synes jeg samtlige partier i folketinget skal blive enige om ALDRIG at sende kamptropper ud igen, hvis vi skal ud og "rydde op" efter USA´s våbenhandlere.

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @Cphmoose

  Jeg tror ikke nødvendigvis, at det kun skal forstås sådan, at man nu kan købe mere isenkræm end før. Det skal blot være lettere, altså forbundet med mindre bureaukrati og forhåbentlig gå hurtigere.

  Et eksempel fra BMD verdnen: Hvis Danmark ønsker at få hjælp fra USA til at gennemføre et studie, eksempelvis af 12 måneders varighed, så skal man regne med, at det tager 12-18 måneder at få godkendt i de amerikanske udenrigs- og forsvarsministerier. Hvis man kunne få den tid ned på 9-12 måneder, ville det være et kæmpe fremskridt.

  Der er mange andre ting, end bare isenkræm, man kan løsne op for, som vil gøre anvendelsen af isenkræmmet lettere og billligere.

  Jeg ser det som et rigtig godt skridt USA nu tager - dog med forbehold for at jeg er fuldstændig enig med @E.Petersen omkring risikoen spredning til de forkerte lande. Det skal naturligvis fortsat undgås.

 • Anmeld

  Nyborg

  Cphmoose.
  Jamen er det ikke sådan det foregår lige nu, både Lars Løkke og Claus Hjort møder til
  spanking ved den fine ambassadør.

  "Den vingeskudte handelsaftale mellem EU og USA, Danmarks forsvarsbudget, forholdet til Rusland og i særdeleshed det kontroversielle russiske gasprojekt Nord Stream 2."

  "alle gange var svarene en kombination af en kort, diplomatisk opsummering af en kompliceret situation, og at Sands ser frem til enten at høre, hvad Trump og udenrigsminister Rex Tillerson bliver enige om - eller til at blive briefet, efter hun - i dag - er tiltrådt i København"

  Mån hun også bestemmer farven på underbukser...

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/ny-usa-ambassadoer-i-danmark-var-noegen-paa-film/6961799

 • Anmeld

  Andreas

  OBS:
  Der skulle nu være plads til fem links uden at indlægget behøver min godkendelse - mod tidligere fire.