Det handler næste uges Boeing-sag om

På mandag kl. 9.30 mødes Boeing og Forsvarsministeriet i Københavns Byrets retssal 23 i sagen om hvor mange oplysninger om kampflyevalueringen, som Boeing skal have udleveret gennem aktindsigt.

Vi forsøger her at klæde jer, kære læsere, på inden sagen, der hovedforhandles mandag og tirsdag - med nytkampfly.dk’s retsreporter på tilhørerpladserne, naturligvis. Og måske live-blogger han sågar derfra...

Hvad handler striden om?
Den handler om at Boeing gerne vil have aktindsigt i stort set alle dokumenter om kampflyevalueringsarbejdet fra 2005 til 2016. De oplysninger vil Boeing gerne bruge til at vurdere, om der er basis for at anlægge en retssag mod Danmark for urent trav i evalueringen af Boeings F-18 Super Hornet og de øvrige kampfly.

Login

 • Anmeld

  Dan

  Jeg er heldigvis ikke dommer!

  Dog kan jeg undre mig over at oplysninger fra Lockheed før og efter 2014 kan indgå i konkurrencen, men det kan oplysninger fra Boeing ikke, hvor meget Boeing/USN så end har rodet i processen.

  Og hvor tæt mon konkurrenter og nationer følger processen?

 • Anmeld

  Svend-Erik Hansen

  Rigtig god fremstilling, Andreas.

 • Anmeld

  Jens C. Hansen

  Det her lugter langt væk af, at FMI forsøger at forhale/forplumre sagen ved at udlevere "censurerede" dokumentlister (og ikke aktlister), fordi de godt ved Boeing har fat i den lange ende.

  Iøvrigt god og klar beskrivelse af sagen, tak for det.

 • Anmeld

  Jan

  Super forklaring, nu kan os ikke djøf’ere bedre følge med i sagen

 • Anmeld

  Finn Jensen

  Dan siger colon

  Og hvor tæt mon konkurrenter og nationer følger processen? De følger sagen ganske tæt, fordi Danmark mangler faktisk gøre rede for nogle ting vedr valget af JSF-35-eren, gøre rede overfor USA og andre lande.
  Bla. personen bag sitet "WAR is Boring", og andre interesserede.