Svære regnestykker forsinker norsk beslutning om missilforsvar

[caption id="attachment_10865" align="alignright" width="300"] Den norske fregat Fridtjof Nansen. Foto: Zorroll / Wikimedia Commons.[/caption]Regnestykker og matematik, der har været sværere end først antaget, forsinker nu Norges beslutning om hvorvidt landet skal deltage i NATO’s missilforsvar. En teknisk analyse af hvordan det skal skrues sammen skulle have været klar inden årsskiftet og have indgået i et bredere studie foretaget af det norske udenrigsministeriet. Til sidst skulle en eventuel indstilling om norsk deltagelse være landet på statsminister Erna Solbergs bord inden sommerferien.

Men sådan kommer det ikke til at gå. Det norske forsvarsministerium oplyser således til avisen Klassekampen, at forskerne fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og Missile Defence Agency i USA først vil have regnet færdig "i løbet af året". Det vil sige i løbet af 2018.

Regnearbejdet tager længere tid på grund af "tidskrævende simuleringer samt behov for at køre sensitivitetsanalyser og varianter af scenarierne for at være trygge ved resultaterne," forklarer forsvarsministeriet til avisen.

Login