Om  
Mette Frederiksen
Jens Stoltenberg

Mette Frederiksen mødes med Natos generalsekretær

Statsminister Mette Frederiksen får onsdag besøg af Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, i København. De skal blandt andet drøfte Natos reaktion på Ruslands invasion af Ukraine og det kommende Nato-topmøde. 

Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg kommer på officielt besøg i København 19. maj.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse

Statsminister Mette Frederiksen (S) og Jens Stoltenberg mødes med udenrigsminister Jeppe Kofoed (S) og forsvarsminister Morten Bødskov (S) til en diskussion af Natos reaktion på Ruslands invasion af Ukraine, det kommende Nato-topmøde og Sverige og Finlands anmodning om Nato-medlemsskab.

"Den sikkerhedspolitiske situation i Europa er forandret. Det har Putin gjort klart med sin brutale krig i Ukraine. Jeg ser meget frem til at mødes med Natos generalsekretær og drøfte, hvordan vi også fremadrettet skal forholde os til Ruslands aggressive adfærd," siger statsminister Mette Frederiksen i pressemeddelelsen. 

"Og med Sverige og Finlands ønske om at blive medlemmer af Nato står vi foran et vigtigt og historisk Nato-topmøde i juni, hvor vi skal sikre, at Alliancen fortsat tilpasser sig den nye sikkerhedspolitiske virkelighed," tilføjer hun. 

Natos generalsekretær skal desuden med statsministeren og forsvarsministeren på besøg på Nato-centeret for kvanteteknologi, som etableres på Niels Bohr Instituttet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Jens Stoltenberg

Generalsekretær, Nato, fhv. statsminister, Norge
cand.oecon. (Oslo Uni. 1987)

0:000:00