Skoler tilbydes multimedier om EU

Folketingets Europa-Udvalg styrker informationsindsatsen med pædagogisk multimedie-materiale henvendt til uddannelsessøgende.
Der skal være mulighed for, at elever i folkeskolen og gymnasier lærer noget mere om EU og Danmarks placering i EU. Det er holdningen i Folketingets Europaudvalg, og derfor har udvalget taget initiativ til at få lavet et multi-mediemateriale om EU med titlen ”Europa T/R – Danmark og direktiverne”, oplyser Folkeringet i en pressemeddelelse.

”EU bliver ofte opfattet som meget kompliceret. Dette projekt forsøger på en god og pædagogisk måde at gøre EU mere håndgribelig og forståelig. Oplysningsmaterialet er et led i såvel den generelle øgede information og åbenhed som et led i debatten om fremtidens Europa, hvor beslutningerne i EU skal være mere gennemskuelige”, siger Claus Larsen-Jensen (S), formand for Folketingets Europaudvalg.

Multimediematerialet, som indeholder en film, en hjemmeside og en lærer-vejledning, bliver nu af Folketingets EU-Oplysning sendt til folkeskoler og andre uddannelsesinstitutioner landet over. Formålet er, at det nye materiale skal kunne bruges til at styrke undervisningen om EU i det danske uddannelsessystem.

Multimediematerialet er bygget op således, at eleverne følger et direktiv fra initiativ til vedtagelse i EU. Det indebærer en gennemgang af EU’s væsentligste beslutningsprocedure, og hvilke aktører som har haft indflydelse på vedtagelsen. Det kan være alt fra politikere og embedsmænd til interesseorganisationer og græsrodsorganisationer.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00