Minister: Artilleri-valg kan være tæt på

Inden udgangen af marts har Forsvarsforligskredsen formentlig besluttet om Danmarks nye artillerisystem skal leveres af franske Nexter eller israelske Elbit.

Det oplyser forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i et svar til Folketingets forsvarsudvalg:

”Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse kan oplyse, at udbuddet vedrørende nyt artillerisystem til Hæren er i den afsluttende fase af udbudsprocessen.

Login

 • Anmeld

  MikeKiloPapa

  " israelske Nexter."

  Hmm....det firma tror jeg ikke jeg har hørt om før ;-)

 • Anmeld

  MikeKiloPapa

  En væsentlig ændring siden sidste afsnit af artillerisagaen er jo at Nexter nu stiller med en ny 8x8 udgave af CAESAR med fuldautomatisk ladning. Det må alt andet lige stille dem i end bedre position end sidst.
  Elbit har til gengæld skudt papegøjen ved at vælge MAN HX som platform, hvilket nok gør at de stadig er favorit.

 • Anmeld

  Henrik Andersen

  Da Nexter stiller et andet system (Caesar 8x8) end sidst, så ser jeg slet ikke noget kontroversielt i om valget bliver det Elbit eller Nexter.
  Jeg har hidtil set Elbit som favorit, men når man kigger nærmere på Nexters bud, så vil det ikke overraske mig, om Caesar 8x8 vinder denne gang.

 • Anmeld

  MikeKiloPapa

  Nexters achilleshæl er deres valg af platform til CAESAR 8x8....Tatra er blandt de allerbedste terrængående lastvogne i verden...har bla vundet Dakar rallyet flere gange....men den er umulig at sælge i vesteuropa fordi de ikke kører her i civil version og ikke har noget forhandlernet.
  Selvfølgelig kan den franske kanon sættes på en anden lastbil, men pointen er at det skulle nexter selv have gjort(og betalt for) INDEN de stillede op.

  En del af mig håber dog at vi vælger Atmos bare for at pisse de radigale og alle de andre Israel hadende antisemitter af.

 • Anmeld

  Nielsen

  Problemet er at siden sidste udbud, så har FN’s Sikkerhedsråd vedtaget en resolution der entydigt siger at Israel’s bosættelser i det besatte Østjerusalem og Vestbredden er ulovlige og skal væk.

  Israel harså åbenlyst sagt at man er ligeglad, og at man fortsætter med at bygge bosættelser i de besatte områder. De mest religiøse politikere i Knesset har ovenikøbet lige lagt en forslag frem i Knesset om at annektere de besatte områder.

  Når Israel så tydeligt selv siger at de ikke vil overholde folkeretten og FN’s resolutioner, og set i lyset af russernes annektering af Krim, så er det ikke længere realistisk at købe artilleri i Israel.

 • Anmeld

  Christian

  Tatra kan jo være nok så meget verdens bedste terrængående lastbil for det finder forsvaret jo aldrig ud af når de ikke har tænkt sig at teste kandidaterne.

  Jesus. I det mindste kan man håbe den koreanske vinder den 3. udbudsrunde.

 • Anmeld

  Jack

  "De radikale vil derfor nok kun komme til at stå udenfor i op til ni måneder inden de sammen med de konservative kommer ind i varmen igen i forbindelse med indgåelsen af det nye forlig for 2018 og frem, som skal forhandles på plads i år".

  Øhhhh, med de Konservatives indtræden som medlem af Regeringen, så har de vel defacto tiltrådt alle forlig og aftaler.

 • Anmeld

  Christian

  Jeg tror ikke på noget som helst der kommer ud af Claus Hjort’s mund. Føj for satan en lystløgner.

 • Anmeld

  Halken

  "Jesus. I det mindste kan man håbe den koreanske vinder den 3. udbudsrunde."

  Det er vist det eneste håb hvis man skal redde det her IC4 tog ??

 • Anmeld

  Allan Nedergaard

  Jeg har lige læst en artikel på defencewatch.dk ang. nye besparelser på forsvaret - 1 mia kroner, så det der blever talt om her, kommer formentlig ikke til at ske! Desværre. Endnu engang er beviser vores regering og politikere, at de er ligeglade med den danske befolknings sikkerhed!