Mulig afgørelse om lastbiler og artilleri om to uger

Når partierne bag forsvarsforliget samles tirsdag den 14. marts i Forsvarsministeriet med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen for bordenden, så vil de få præsenteret indstillinger fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse om valg af leverandør af lastbiler, artilleri og 120 mm mortér. Det erfarer nytkampfly.dk fra adskillige kilder.

Forsvarsordførerne fra forligspartierne kan så vælge at følge indstillingerne og sige ja eller de kan udbede sig yderligere oplysninger skriftligt eller på et kommende forsvarsforligskredsmøde.

Indkøbet af lastbiler forventes at glide rimeligt smertefrit igennem. Det er for pokker bare lastbiler. Mere diskussion kan der muligvis være omkring valget af artilleri. Det er trods alt et våbensystem og den ene kandidat er i nogles øjne kontroversiel. Meget tyder dog på at Claus Hjort Frederiksen har "handlet tingene af" inden mødet ved bilaterale møder med de enkelte ordfører. Særligt gælder det om at få de radikale med ombord. Det var som bekendt dem, der i 2015 satte foden ned og forhindrede et valg af israelske Elbit.

Login