Danmark vælger Eagle V

ppk_eagleV_560x255Forsvarsministeriet har betinget godkendt indstillingen fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) om typevalg af nye pansrede patruljekøretøjer (PPK), under forudsætning af at Finansudvalget godkender indstilling om aktstykke. Det skriver FMI på sin hjemmeside.

Anskaffelsen omfatter 36 Eagle V-køretøjer fra schweiziske General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH. Leveringen forventes at ske i perioden fra andet kvartal 2018 – april 2019.

Den samlede kontrakt omfatter også en systemhusaftale med en løbetid på 15 år, der skal understøtte driften af systemerne med henblik på reservedele, tilbehør og service og support nationalt og ved indsættelse af køretøjerne internationalt. Den samlede kontraktsum er kommercielt fortrolig. Systemhusaftalen kan forlænges i op til to perioder af fem år – i alt 25 år. Leverandøren forpligtes til industrisamarbejde på 100 pct. af kontraktbeløbet.

Login

  • Anmeld

    Halken

    Tyskerne har 176 af Eagle V. Det er ikke imponerende hvis man gerne vil have noget der bruges af mange af vores allierede og som en gennemtestet, men i det mindste har vi 90 Eagle IV i forvejen.

    Når US Army får lavet 55.000 JLTV, så betyder den economy of scale en reduktion, der efter hvad jeg mener at have set et sted, på 25% af prisen. Så meget at UK har droppet deres udbud og er gået med en single source Det er underligt at man lod Oshkosh forsvinde ud af den danske konkurrence.

    http://www.defensenews.com/articles/british-army-works-to-secure-oshkosh-jltv