Aftale skal sikre bedre hjælp til de hårdest ramte veteraner

STØTTE: Indsatsen overfor de hårdest ramte veteraner skal styrkes med blandt andet bedre specialiserede botilbud, øget opsøgende arbejde og støtte til familier. Det har partierne bag forsvarsforliget fredag indgået en aftale om. 

Forsvarsforligskredsen har fredag indgået en politisk aftale, der løfter veteranindsatsen over de næste tre år. Der er afsat 50 millioner kroner til den styrkede indsats. Indsatsen retter sig imod de hårdest ramte veteraner og veteraners familier. Den styrkede indsats bliver forankret i Veterancenteret, der har opbygget en stærk indsigt og ekspertise på området, fremgår det af en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet.

Forligskredsen består af Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, De radikale, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Indsatsen over for de hårdest ramte veteraner skal blandt andet styrkes gennem flere og bedre specialiserede botilbud, øget opsøgende arbejde, tættere støtte, fokus på fysisk og mental træning, beskæftigelsestilbud samt støtte til familier.

"Selvom vi har løftet veteranindsatsen over de seneste år, er vi fortsat langt fra gode nok til at passe på de hårdest ramte veteraner. Det kan vi ikke være bekendt. Vi skal som samfund få øje på veteranerne og tilbyde dem den rigtige hjælp. Det er det, den nye indsats skal sikre," siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Login