Alternativet fravælger forsvarsudvalget

UDVALG: Alternativet har fravalgt at have et medlem af forsvarsudvalget, da beslutningerne alligevel træffes i forsvarsforligskredsen. Netop derfor sidder et andet parti i udvalget.

Når Folketingets forsvarsudvalg samles første gang efter valget 5. juni, så vil der ikke være et medlem af Alternativet til stede. Partiet har nemlig valgt udvalget fra, efter at man ved valget i juni gik fra ti til fem medlemmer af Folketinget.

”Vi er jo kun fem og har derfor valgt at sidde i nogle udvalg, hvor vi kan løfte den opgave, som der skal gøres af udvalget. Desuden sidder vi i Udenrigspolitisk Nævn, hvor man håndterer mange af de forsvarspolitiske sager,” forklarer Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, der også har titel af forsvarsordfører. 

Indflydelse på fravalg
En stor del af forsvarspolitikken klappes af ved møder mellem de partier, som står bag forsvarsforliget. Det nuværende seksårige forlig frem til og med 2023 er indgået af Socialdemokratiet, Radikale, Konservative, Liberal Alliance, Venstre og Dansk Folkeparti. De partier udgør derfor forligskredsen og mødes jævnligt med forsvarsminister Trine Bramsen (S) for bordenden.

Login