Danmark skruer op for indsatsen i Ukraine: “Der er momentum til at bryde med Rusland”

Med snart 20 års udviklingsbistand og et nyt millionbeløb til Ukraine forsøger Danmark at understøtte deres demokratiske udvikling og rykke dem tættere på europæisk samarbejde. Den tiltagende konflikt med Rusland skubber kun yderligere til det dansk-ukrainske samarbejde, mener ekspert.

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøgte i sidste uge Ukraine samtidig med, at Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet præsenterede en donation på 164 millioner kroner over fire år til et støtteprogram i landet.
Udenrigsminister Jeppe Kofod besøgte i sidste uge Ukraine samtidig med, at Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet præsenterede en donation på 164 millioner kroner over fire år til et støtteprogram i landet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Mens den tiltagende konflikt mellem Ukraine og Rusland får samtlige vestlige ledere til at holde vejret, er Danmark klar til at trykke på speederen i samarbejdet med det østeuropæiske land.

“Ruslands helt uhørte trussel mod Ukraine skal imødegås med, at vi styrker vores engagement og solidaritet med Ukraine,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S).