Om  
Susie Jessen
Inger Støjberg
Peter Skaarup

Danmarksdemokraterne har valgt forsvarsordfører

Danmarksdemokraternes folketingsgruppe har konstitueret sig for den kommende valgperiode. Lise Bech er partiets nye forsvarsordfører. Hun har en fortid som veteranordfører i et andet parti.

Lise Bech (t.h.) giver Danmarksdemokraternes senere formand Inger Støjberg (t.v.) et kram i december 2021, da Støjberg blev fundet uværdig til at sidde i Folketinget. På det tidspunkt var Lise Bech medlem af Dansk Folkeparti og Støjberg var løsgænger.
Lise Bech (t.h.) giver Danmarksdemokraternes senere formand Inger Støjberg (t.v.) et kram i december 2021, da Støjberg blev fundet uværdig til at sidde i Folketinget. På det tidspunkt var Lise Bech medlem af Dansk Folkeparti og Støjberg var løsgænger.Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Simon Solkær LassenAndreas Krog

En uge efter de historisk lange regeringsforhandlinger er faldet på plads, har Danmarksdemokraterne fordelt ledelsesposter og ordførerskaber mellem deres 14 valgte mandater til Folketinget. 

Posten som forsvarsordfører er ikke gået til Søren Espersen, der tidligere i år skiftede til Danmarksdemokraterne fra Dansk Folkeparti, hvor han var forsvarsordfører gennem adskillige år. Posten skal i stedet varetages af Lise Bech, der også har en fortid i Dansk Folkeparti. Her var hun blandt andet veteranordfører.

Søren Espersen var også udenrigsordfører i sit gamle parti. Det bliver han heller ikke i sit nye parti. Den post har nyvalgte Charlotte Munch nemlig fået. 

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00