Datoen er sat: Forsvarsministeren mødes med partier for at drøfte undersøgelse af våbensag

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har nu sat dato på et møde med partierne i forsvarsforligskredsen, hvor rammerne for en advokatundersøgelse af våbensagen er på dagsordenen.

På grund af et ministerbytte mellem Jakob Ellemann-Jensen og Troels Lund Poulsen er det sidstnævnte, der skal lede et kommende møde om en advokatundersøgelse af våbensagen.
På grund af et ministerbytte mellem Jakob Ellemann-Jensen og Troels Lund Poulsen er det sidstnævnte, der skal lede et kommende møde om en advokatundersøgelse af våbensagen.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Frida Flinch

Onsdag 6. september.

Det bliver dagen, hvor forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) for første gang mødes med partierne i forsvarsforligskredsen for at drøfte rammerne for den kommende advokatundersøgelse af forløbet i våbensagen. 

Det oplyser ministeren i et folketingssvar.

Læs også

På mødet skal partierne, der er en del af forsvarsforliget, blandt andet diskutere, hvad og hvem der skal undersøges.

Partierne vil have muligheden for at komme med deres krav til den uvildige advokatundersøgelse. Og allerede forinden mødet har en række ordførere krævet, at "enhver sten skal vendes", og at Ellemanns egen rolle i sagen også skal sættes under lup. 

Tredje undersøgelse af våbensagen

Sagen har fået meget omtale, efter Altinget afslørede, at Folketinget flere gange modtog forkerte oplysninger i forbindelse med et forhastet indkøb af et milliarddyrt artillerisystem fra den omstridte israelske våbenproducent Elbit.

Siden er der lavet to interne redegørelser for forløbet, der dog ifølge politikerne ikke har leveret tilfredsstillende svar om sagen.

Derfor besluttede nu forhenværende forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) tidligere i august, at der skal sættes en ekstern advokatundersøgelse i gang.

"Jeg har en række spørgsmål, som jeg ikke mener er blevet besvaret godt nok indtil videre", sagde han på et pressemøde 8. august.

På grund af et ministerbytte mellem Jakob Ellemann-Jensen og Troels Lund Poulsen i mellemtiden er det nu sidstnævnte, der skal lede mødet om advokatundersøgelsen. 

Inden da er han blevet kaldt i to samråd både torsdag og fredag af henholdsvis Finansudvalget og Forsvarsudvalget. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Trine Pertou Mach

MF (EL)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1998)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

0:000:00