Danmark donerede udstyr for 220 mio. kroner til Ukraine i krigens første uger

I de første uger efter Ruslands angreb på Ukraine i februar sidste år, donerede Danmark blandt andet et mobilhospital, feltrationer, droner og soveposer og meget andet til ukrainerne. Nu bliver sløret løftet for donationernes omfang og udgifter.

Allerede på krigens første dage donerede Danmark et mobilhospital fra Beredskabsstyrelsen til Ukraine.
Allerede på krigens første dage donerede Danmark et mobilhospital fra Beredskabsstyrelsen til Ukraine.Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær StoneAndreas Krog

Det er ikke kun krudt, kugler og F-16 kampfly, som Danmark har sendt Ukraines vej. Droner, beskyttelsesveste og beboelsescontainere er også blandt elementerne på listen over danske donationer. 

Og i de første uger efter at russiske kampvogne rullede ind i Ukraine den 24. februar sidste år, gik det rigtig stærkt. Udstyr for i alt 221 millioner kroner røg afsted østpå.

Det fremgår af en liste over aktstykker til Finansudvalget fra Forsvarsministeriet, der indtil nu har været fortrolige. Nu er fortroligheden blevet ophævet. Dermmed er det muligt at få et overblik over, hvad der konkret var tale om i de enkelte donationer i de første uger.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00