Ekspert: USA-pres på forsvarsbudgettet vil fortsætte under Biden

USA: Hvis Joe Biden bliver USA's næste præsident, vil han fastholde Trumps pres på de europæiske Nato-lande og genbruge store dele af Obamas udenrigspolitik, vurderer ekspert. 

Barack Obama (t.v.) og Joe Biden (t.h.) ved Donald Trumps indsættelse som præsident i januar 2017.
Barack Obama (t.v.) og Joe Biden (t.h.) ved Donald Trumps indsættelse som præsident i januar 2017.Foto: Jason Reed/Reuters/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Med Bernie Sanders ude af kapløbet om at blive det demokratiske partis kandidat til præsidentvalget i USA i november bliver det 77-årige Joe Biden, der skal forsøge at erobre magten tilbage og sikre, at Donald Trump kun får fire år i Det Hvide Hus.

Hvis Biden vinder over Trump til november, så kommer USA sandsynligvis til at være anderledes positivt indstillet over for Europa og Nato-alliancen, end det har været tilfældet de seneste godt tre år, siden Donald Trump blev USA's præsident i januar 2017.

”Nato er kernen i USA's nationale sikkerhed, og det er bolværket i det liberale demokratiske ideal – en alliance af værdier, der gør det langt mere holdbart, pålideligt og magtfuldt end partnerskaber bygget på tvang eller penge,” skrev Joe Biden i et indlæg i marts/april-udgaven af magasinet Foreign Affairs. 

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00