Erhvervslivet til forsvaret: Samarbejd med os, hvis I vil lykkes med omfattende klimatiltag

Hvis det danske forsvar for alvor vil have den grønne omstilling i fokus, så skal der etableres bånd til erhvervslivet, skriver markedsdirektør hos Dansk Erhverv og salgsdirektør hos Siemens A/S.  

Det er kun positivt at forsvaret skal igangsætte omfattende klimatiltag. Det bør de gøre i samarbejde med dansk erhvervsliv, skriver Dansk Erhverv og Siemens A/S. 
Det er kun positivt at forsvaret skal igangsætte omfattende klimatiltag. Det bør de gøre i samarbejde med dansk erhvervsliv, skriver Dansk Erhverv og Siemens A/S. Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Henrik Hyltoft

I december lancerede Dansk Erhverv og Radikale Venstre visionen om, at den grønne omstilling sættes i centrum for det danske forsvar og foreslog en række konkrete tiltag. Og i forlængelse heraf har også forsvarsministeren meldt ud, at forsvaret skal indstille sig på at igangsætte gennemgående klimatiltag. Det er positivt. For det kræver en innovativ, proaktiv og bred tilgang for, at vi sammen kan nå Danmarks ambitiøse klimamålsætninger. Forandringer i den helt store stil gennemføres kun ved at benytte alle de redskaber, der står til vores rådighed og tilskynde til at nye udvikles. 

Som statens største indkøbsorganisation, en af statens største bygningsejere og med den største danske bilpark har forsvaret en oplagt mulighed for at bidrage til reducering af Danmarks CO2-udledning. Det kan ske ved at indføre en indkøbspolitik med klima- og miljøkrav, elektrificere den civile bilpark og igangsætte energirenoveringer af de mange kaserner rundt om i landet.

På kort sigt er det de stolper, som grøn omstilling i forsvaret skal stå på. Og danske virksomheder har redskaberne og den viden som forsvaret efterspørger. 

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00