Fælles indkøb af granater til Ukraine viser, hvordan EU’s forsvarspolitik går op i gear

Danmark skal hurtigst muligt med i et banebrydende nyt EU-projekt om milliardinvesteringer i ammunition til Ukraine og udvikling af Europas militære industri, siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Det ukrainske artilleri mangler ammunition til at kæmpe mod russernes invasion.
Det ukrainske artilleri mangler ammunition til at kæmpe mod russernes invasion.Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Danmark vil i løbet af få uger melde sig ind i Det Europæiske Forsvarsagentur (EDA), så vi blandt andet kan deltage i en banebrydende ny plan for fælles EU-indkøb af ammunition til det krigshærgede Ukraine.

Det forventer fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) efter et EU-møde i Stockholm onsdag. Her blev der banet vej for at give EDA en vigtig rolle i et helt nyt program for at investere i europæisk militærproduktion i stil med EU’s fælles udvikling og indkøb af vacciner under corona-pandemien.

”Danmark bakker op om, at vi laver fælles indkøbsaftaler for at få noget volumen, og dermed også sikre, at vi kan få noget produktion. Det viser, at EU-samarbejdet nu også på forsvarsområdet begynder at få mere kød på kroppen,” siger Troels Lund Poulsen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00