Forsvaret kæmper fortsat med mange krænkelser. Kvindelige soldater ønsker uvildig ekstern undersøgelse

Foreningen Kvindelige Veteraner vil have mere handling fra Forsvarets ledelse, efter at en ny undersøgelse har vist, at der stadig er mange krænkelser i Forsvaret. De peger på et advisory board og uvildig ekstern undersøgelse. Ekspert mener, at Forsvaret bør være åbne overfor nye tiltag.

Foreningen Kvindelige Veteraner ønsker en uvildig ekstern undersøgelse efter den hidtil mest omfattende krænkelsesundersøgelse i Forsvaret. 
Foreningen Kvindelige Veteraner ønsker en uvildig ekstern undersøgelse efter den hidtil mest omfattende krænkelsesundersøgelse i Forsvaret. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Magnus Garde-Strandberg

”Selvfølgelig forventer jeg, at man tager de her resultater, og bruger dem til noget.”

Sådan lyder kritikken fra Karen Philippa Larsen, der er forkvinde for Kvindelige Veteraner. Udtalelsen kommer efter, at Altinget i sidste uge snakkede med forsvarschef Flemming Lentfer om en ny - og den hidtil mest omfattende - undersøgelse om krænkelser i Forsvaret.

Undersøgelsen konkluderer blandt andet, at knap hver tredje kvinde i Forsvaret har oplevet krænkelser på arbejdspladsen det seneste år.

Flemming Lentfer erkender, at man har et problem med kulturen i Forsvaret, men mener ikke, at man på baggrund af undersøgelsen bør søsætte nye initiativer, da man med eksisterende tiltag er på rette spor. 

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00