Genlæs: Kom med til træning af Udenrigsministeriets nye kriseberedskab: “Der er ubekræftede mediemeldinger om otte omkomne”

Sidste år oprettede Udenrigsministeriet en ny krisestab, der for kort tid siden blev aktiveret for at håndtere de internationale reaktioner på koranafbrændinger. Kom med i maskinrummet og genlæs reportagen fra, da Altinget i september 2022 var med til en af beredskabets første øvelser.

SEK-vagt Kristian Ulrik er på vagtholdet ansvarlig for ambassadernes og medarbejdernes personlige sikkerhed. Han opfordrer under øvelsen til, at ambassadens ansatte ikke kommer for tæt på stadion, da der kan være en risiko for nye angreb.
SEK-vagt Kristian Ulrik er på vagtholdet ansvarlig for ambassadernes og medarbejdernes personlige sikkerhed. Han opfordrer under øvelsen til, at ambassadens ansatte ikke kommer for tæt på stadion, da der kan være en risiko for nye angreb.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis Lund

Klokken 19.30 sprænger en bombe under en fodboldkamp mellem FCK og Ajax Amsterdam.

De spiller kvartfinale i UEFA Champions League på Johan Cruijff Arena.

“Det er en virkelig alvorlig situation,” meddeler den danske ambassadør i Nederlandene, Jarl Frijs-Madsen, over et videoopkald til det fremmødte vagthold i Udenrigsministeriet.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00