Grønland vil have fast Nato-tilstedeværelse

Hvis det står til det grønlandske landsstyre, så skal Grønland fremover være repræsenteret i Nato-hovedkvarteret i Bruxelles.

Foto: Nato
Andreas Krog

Den forsvars- og sikkerhedspolitiske situation i Arktis fylder stadig mere i forsvarsalliancen Nato's arbejde. Derfor ønsker det grønlandske landsstyre at etablere en fast grønlandsk tilstedeværelse i Nato-hovedkvarteret i Bruxelles.

Med en fast repræsentant i Nato-hovedkvarteret håber landsstyret, at Grønland får bedre muligheder for at fremføre synspunkter, der understøtter grønlandske interesser. Tiltaget vil også gavne Grønlands arbejde i det nyoprettede kontaktudvalg mellem Kongerigets tre lande, håber landsstyret.

”Udviklingen for Grønlands udenrigspolitiske interesser har gennem tiden kun været stigende i takt med udviklingen af det grønlandske samfund. Det samme har været tilfældet for omverdens interesse for Grønland og Arktis og øvrige sager relevante for Grønland. Dette understreger, at Grønland er nødt til at forholde sig til internationale udviklinger, diskussioner og forhandlinger.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00