Helikoptere gøres klar til ubådsjagt

UBÅDE: Med et indkøb af sonarer og torpedoer gøres Danmarks skibsbaserede helikoptere klar til ubådsjagt i Nordatlanten.

Mens resten af verden har været optaget af coronakrisen, så har Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) indgået en aftale med US Navy om levering af dyppesonarer og torpedoer til Forsvarets MH-60R Seahawk-helikoptere, så de i fremtiden kan bruges til at jagte ubåde i Nordatlanten.

Alle ni Seahawk-helikoptere gøres klar til at kunne få udstyret installeret, men der anskaffes kun syv sæt af dyppesonar, sonarbøjer og torpedoer. Anskaffelsen indeholder også opdatering af Flyvevåbnets eksisterende Seahawk-simulator, træning af besætninger og teknikere, støtteudstyr, reservedele med mere.

Større sikkerhed
Når aftalen indgåes med US Navy og ikke producenterne af sonarer og torpedoer, så er det, fordi der er tale om et såkaldt "Foreign Military Sales-indkøb" (FMS), hvor indkøbet ikke sendes i udbud. Der er nemlig kun en leverandør af sonarer og torpedoer til Seahawk-helikopterne.

Login