Hjemmeværnschefer efterlyser ligestilling mellem frivillige og professionelle soldater

Spændingerne mellem Vesten og Rusland betyder, at Hjemmeværnet får mere fokus på de militære opgaver på bekostning af de civile opgaver. Sådan lyder budskabet fra Hjemmeværnets ledelse, der gerne ser, at det kommende forsvarsforlig indeholder penge til, at hjemmeværnssoldater kan få lige så godt udstyr, som professionelle soldater.

Kommitteret for Hjemmeværnet, Søren Gade, og Hjemmeværnets militære chef Jens Garly.
Kommitteret for Hjemmeværnet, Søren Gade, og Hjemmeværnets militære chef Jens Garly.Foto: Valdemar Ren
Andreas Krog

Danskerne kommer sandsynligvis til at se færre hjemmeværnsfolk dirigere trafikken ved dyrskuer, koncerter og sportsbegivenheder. Og landets politikredse bør indstille sig på, at de i fremtiden i højere grad end i dag vil få et nej, når de beder om assistance fra Hjemmeværnet. For værnets frivillige soldater får mere og mere travlt med deres kerneopgave. Den militære opgaveløsning.

Sådan lyder budskabet fra Hjemmeværnets militære chef, generalmajor Jens Garly.

”Vi har mere og mere fokus på de militære opgaver. Det betyder ikke, at vi løber fra de andre opgaver. Vi løber ikke fra støtten til politiet eller søredningsopgaven. Men vi er nødt til at stå ved, at der er behov for os i det militære beredskab. Så vi har øjnene stift rettet på den bold, der hedder den militære opgave,” siger Jens Garly og fortsætter:

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00