Kaotisk halvår med mange løse ender

Invaderer Rusland Ukraine? Hvor stort er hullet i Forsvarets kasse? Vil Færøerne lade os opsætte en NATO-radar? Og hvad skal der ske med piraterne ombord på den danske fregat Esbern Snare? Det er nogle af de uafklarede spørgsmål ved afslutningen på et lettere kaotisk halvår i forsvarspolitikkens verden.

Dansk soldat foran Kabul Lufthavn i de hektiske august-dage, da Taliban løb stormløb mod byen og vesterlændinge og lokale, der havde samarbejdet med vesten, flygtede over hals og hoved. 
Dansk soldat foran Kabul Lufthavn i de hektiske august-dage, da Taliban løb stormløb mod byen og vesterlændinge og lokale, der havde samarbejdet med vesten, flygtede over hals og hoved. Foto: US Marine Corps/Reuters/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

I august inden det politiske arbejde for alvor kom op i omdrejninger, sagde en forsvarsordfører til undertegnede, at han håbede på et stille efterår, som kunne give plads til substantiel forsvarspolitisk debat.

Håbet kom oven på et forår, hvor de borgerlige partier havde ligget i noget nær borgerkrig med den socialdemokratiske forsvarsminister Trine Bramsen.

Nu skulle tavlen hviskes ren. Der skulle diskuteres og laves forsvarspolitik.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00