Kommende ekspertudvalg får tre hovedopgaver for Forsvarsministeriet

Regeringen vil nedsætte et ekspertudvalg, når der er indgået et forsvarsforlig. Udvalget skal blandt andet se på tværgående økonomisk styring og på organisering og ledelsesstruktur. 

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og forsvarschef Flemming Lentfer præsenterede den 4. maj en plan for genopretning af Forsvarets fundament i Forsvarsministeriet. Der skal blandt andet nedsættes en ekspertgruppe.
Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og forsvarschef Flemming Lentfer præsenterede den 4. maj en plan for genopretning af Forsvarets fundament i Forsvarsministeriet. Der skal blandt andet nedsættes en ekspertgruppe.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Regeringen vil snarest muligt efter indgåelse af det kommende forsvarsforlig nedsætte et ekspertudvalg, som frem mod medio 2025 løbende skal levere anbefalinger inden for tre hovedspor.

De endelige rammer for ekspertudvalget skal drøftes nærmere med forligskredsen.

Se de tre hovedspor, som regeringen lægger op til her.

Stærk tværgående økonomisk styring

Ekspertudvalget skal komme med anbefalinger til, hvordan der kan sikres en stærkere tværgående styring samt mere transparent økonomisk styring, så der kan foretages tværgående prioriteringer og sikres øget sammenhæng mellem planlægning og budgetlægning. Som led heri skal ekspertudvalget forholde sig til implementeringsmodellen for det kommende forlig samt til et eller flere emnespecifikke styringsområder såsom koncernens administrative IT.

 
Organisering og ledelsesstruktur

Ekspertudvalget skal belyse fordele og ulemper ved forskellige modeller for den fremadrettede organisering og ledelsesstruktur i Forsvarsministeriets koncern med henblik på at understøtte et effektivt og velorganiseret forsvar. Organiseringen på Forsvarsministeriets område skal understøtte koncernens evne til at træffe og implementere beslutninger samt muliggøre en transparent, tværgående styring på ministerområdet.

 
Mest muligt forsvar for pengene

Ekspertudvalget skal komme med anbefalinger til, hvordan der kan skabes løbende mulighed for omprioriteringer og effektiviseringer i forligsperioden for at få mest muligt forsvar for pengene og for at kunne prioritere ressourcer til nye tiltag og udfordringer. Analyserne skal se på mulige omprioriteringer af opgaver, digitalisering, ny teknologi og effektiviseringer.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00