Kommuner tager på charmeoffensiv på Christiansborg. Men virker det?

I starten af det nye år forventes næste delforlig for udviklingen af Forsvaret at lande. Den kommunale kamp om at få en bid af milliardkagen er for længst gået i gang. Men hjælper den lokale lobbyisme i grunden noget? Politikerne er splittede.         

Vordingborgs borgermester Mikael Smed (S) arbejder på højtryk for at sikre Vordingborg Kaserne penge til næste delforlig for Forsvaret.
Vordingborgs borgermester Mikael Smed (S) arbejder på højtryk for at sikre Vordingborg Kaserne penge til næste delforlig for Forsvaret.Foto: Forsvarsgalleriet
Magnus Garde-Strandberg

Først over Lillebæltsbroen. Så over Storebæltsbroen og hele vejen ind i Folketingets forsvarsudvalgs mødelokale på Christiansborg. Det er den lange tur, som interesseorganisationen UdviklingsRåd Sønderjylland tog sidste torsdag. Bag organisationen står de fire sønderjyske kommuner og en række af regionens største virksomheder.

Hvad organisationen fik ud af den 3,5 timer lange køretur, var et kvarters foretræde i forsvarsudvalget, hvor de fik lov til udlægge de sønderjyske kommuners prioriteter for det kommende delforlig for Forsvaret.

”I mine øjne er det en helt almindelig kamp, for statslige investeringer og arbejdspladser,” lyder det fra Claus Schmidt, der er direktør for UdviklingsRåd Sønderjylland.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00