Mail rykker våbenløgn ind i Forsvarsministeriets top

En direktør i cheflaget lige under forsvarsministeren var orienteret om den korrekte deadline for våbenindkøbet hos Elbit System. Det viser en mail, som er kommet frem.

Kasper Høeg-Jensen (til venstre), daværende forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (i midten) og Ellemanns daværende særlige rådgiver Rasmus Bebe ombord på et af Forsvarets fly på vej til Estland og Letland for at besøge danske soldater 19. december sidste år.
Kasper Høeg-Jensen (til venstre), daværende forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (i midten) og Ellemanns daværende særlige rådgiver Rasmus Bebe ombord på et af Forsvarets fly på vej til Estland og Letland for at besøge danske soldater 19. december sidste år.Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix
Kasper FrandsenKatrine Falk LønstrupAndreas Krog

Nye oplysninger tyder på, at toppen af Forsvarsministeriet kan have haft større ansvar for vildledningen af Folketinget i våbensagen end hidtil antaget. 

Den korrekte deadline på et israelsk tilbud om at levere nye våben for 1,7 milliarder kroner var nemlig kendt i Forsvarsministeriets top, inden Folketinget fik forkerte oplysninger om deadline. 

For direktør Kasper Høeg-Jensen modtog 17. januar en mail med et centralt notat, hvori den korrekte dato indgik. Også en kontorchef og en række fagmedarbejdere modtog mailen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00