Mette Frederiksen om krigen i Ukraine: "Jeg er bange for, at vi slet ikke har set det værste endnu"

Krigen i Ukraine overskyggede alt, da statsminister Mette Frederiksen torsdag mødtes med vestlige regeringsledere til topmøde i først Nato og derefter EU. Hun fortæller, at lederne er "reelt bekymrede" for, at mere ødelæggende våben kan tages i brug i Ukraine.

Mette Frederiksen deltager torsdag i topmøder i både Nato og Det Europæiske Råd. Også den amerikanske præsident, Joe Biden, er fløjet til Bruxelles for at diskutere krigen i Ukraine med sine vestlige allierede.
Mette Frederiksen deltager torsdag i topmøder i både Nato og Det Europæiske Råd. Også den amerikanske præsident, Joe Biden, er fløjet til Bruxelles for at diskutere krigen i Ukraine med sine vestlige allierede.Foto: Aris Oikonomou/AFP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: Efter en måneds krig i Ukraine frygter vestlige regeringsledere, at Rusland vil tage mere ødelæggende våben i brug til større skade for den ukrainske befolkning.

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen (S), efter hun torsdag deltog i et topmøde i Nato-hovedkvarteret.

"Der er våben, som har et omfang og en karakter, som er meget, meget ødelæggende. Vi er reelt bekymrede for, at det kan tages i brug i Ukraine," siger statsministeren på et pressemøde i Bruxelles.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00