Otte partier vil have FE-sagen endevendt

Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige vil have undersøgt hele forløbet og alle parter i FE-sagen.

Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
August Ølsgaard Larsen

Et bredt flertal uden om regeringen vil have den såkaldte FE-sag belyst fra ende til anden og opfordrer regeringen til at udvide undersøgelsen af sagen. 

Det oplyser partierne i en fælles pressemeddelelse. 

De otte partier er Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Konservative, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige. 

Partierne ønsker, at regeringen udvider den igangværende undersøgelseskommissions mandat, sådan at hele forløbet og alle involverede parter undersøges.

Læs også

"Hvis ikke regeringen selv udvider undersøgelsen til utvetydigt at dække hele forløbet og alle parter, og overlader den pågældende undersøgelse til Folketinget og Granskningsudvalget, agter oppositionspartierne at fremsætte beslutningsforslag herom," lyder det blandt andet i pressemeddelelsen. 

De otte partier understreger desuden, at regeringen bør overlade den pågældende undersøgelse af FE-sagen til Folketinget og Granskningsudvalget af hensyn til "befolkningens og politikernes tillid". 

"Vi håber at kunne opnå enighed med regeringen om en fælles tilgang, så vores efterretningstjenester kan opnå størst mulig stabilitet, troværdighed og opbakning fra et samlet folketing," lyder det afslutningsvis.

Pressemeddelelsen kommer, efter at Anklagemyndigheden onsdag oplyste, at straffesagerne mod tidligere Venstre-minister Claus Hjort Frederiksen og Lars Findsen bliver droppet.

Umiddelbart efter oplyste justitsminister Peter Hummelgaard (S), at regeringen agter at udvide den igangværende FE-undersøgelseskomissions mandat.

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

Pelle Dragsted

Politisk ordfører, MF (EL)
BA i historie (Københavns Uni. 2001), master i retorik og formidling, Aarhus Universitet 2016

0:000:00