Politisk flertal vil undersøge Samsam-sagen

Terrordømte Ahmed Samsam, der ifølge flere mediers oplysninger arbejdede for PET og FE, skal undersøges af en kommission. Det mener et bredt politisk flertal.

Ahmed Samsam sidder fængslet på femte år. Spanske myndigheder har vurderet ham til at være 'en meget farlig jihadist'. Selv påstår han, at han har arbejdet for FE og PET.
Ahmed Samsam sidder fængslet på femte år. Spanske myndigheder har vurderet ham til at være 'en meget farlig jihadist'. Selv påstår han, at han har arbejdet for FE og PET.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Sagen om den terrordømte Ahmed Samsam skal undersøges.

Det mener et bredt politisk flertal på tværs af rød og blå blok, skriver DR.

Blå blok inviterede onsdag til doorstep på Kastellet i København. Det skulle egentlig handle om, hvornår FE-sagen bør undersøges, men pressemødet tog en drejning, da flere journalister spurgte ind til Samsam-sagen.

Hverken Søren Pape Poulsen (K) eller Jakob Ellemann-Jensen ville dog svare konkret på, om den terrordømtes sag bør efterforskes.

Efterfølgende åbnede både Konservative og Venstre for en kommissionsundersøgelse.

"Nu har vi lagt vores forslag frem til en undersøgelse af FE-sagen. Hvis det er relevant at undersøge andre forhold, for eksempel sagen om Ahmed Samsam, så er vi også åbne over for det," skriver Jakob Ellemann Jensen (V) til DR.

Samsam afsoner en terrordom på femte år, men påstår, at han har arbejdet for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Alle borgerlige partier bortset fra Nye Borgerlige har erklæret sig klar til en undersøgelse. I rød blok er SF, Enhedslisten og Radikale også indstillet på en kulegravning af sagen.

Partierne har endnu ikke taget stilling til, om Samsam-sagen skal have sin egen kommissionsundersøgelse, eller om den skal indgå som en del af efterforskningen af FE-sagen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

0:000:00