Regeringen: Færre EU-udbud og mere direkte dansk samarbejde

Færre EU-udbud og flere direkte tildelinger af kontrakter fra Forsvaret til den danske forsvarsindustri. Det er en af hjørnestenene i regeringens nye forsvarsindustrielle strategi. 

Forsvarsminister Trine Bramsen (t.v.) og erhvervsminister Simon Kollerup (t.h.) ved fremlæggelsen af den nye forsvarsindustrielle strategi hos radarvirksomheden Weibel i Allerød fredag formiddag.
Forsvarsminister Trine Bramsen (t.v.) og erhvervsminister Simon Kollerup (t.h.) ved fremlæggelsen af den nye forsvarsindustrielle strategi hos radarvirksomheden Weibel i Allerød fredag formiddag.Foto: Forsvarsministeriet
Andreas Krog

Når Forsvaret i fremtiden foretager store materielanskaffelser, så skal danske virksomheder inddrages langt tidligere end det er tilfældet i dag. Det er et af de centrale elementer i den forsvarsindustrielle strategi, som forsvarsminister Trine Bramsen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterede fredag hos radarvirksomheden Weibel i Allerød nord for København.

I dag kommer de danske virksomheder ofte først ind i anskaffelsesprocessen, når Forsvaret sender indkøb i udbud. Det betyder, at formelle udbudsregler ofte forhindre Forsvaret og virksomhederne i at gå i dialog om den mest hensigtsmæssige løsning. I stedet fastsætter kravspecifikationen nogle rammer, som til tider kan være en kende firkantede. 

Teknologiudviklingen går i dag så hurtig, at der er brug for en mere smidig proces, mener regeringen. 

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00