Replik til Emiraternes ambassadør: Lær dit land om den danske samfundsmodel

DEBAT: Emiraternes ambassadør i Danmark Fatema Khamis Al mazrouei bør lytte til sine egne ord og give regeringen i Emiraterne en vejledning i, hvordan den danske samfundsmodel kan være en mulighed for Emiraterne, skriver Mohamad Alnabhan.

Af Mohamad Alnabhan
Studerende og debattør

Forleden dag skrev emiraternes ambassadør i Danmark Fatema Khamis Al mazrouei en retorisk flot og diplomatisk imponerende debatartikel.

Her begræd hun den mediesituation, hvor ambassadøren efter sit eget udsagn tilkendegav, at der blev malet et upræcist billede af Emiraterne i danske medier.

Det mest bemærkelsesværdige er, at ambassadøren nævnte følgende ord: "Jeg synes, at verden kan lære meget af den danske samfundsmodel, som har vist sit værd og robusthed under coronakrisen."

Lyt til dine egne flotte ord
Jeg appellerer til, at ambassadøren lytter til sine egne flotte ord, tager affære og giver regeringens folk i Emiraterne en værdifuld politisk manuduktion i, hvordan den danske samfundsmodel kan være en mulighed for Emiraterne til at komme i stærk og god udvikling.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Emiraterne i ingen henseender minder om det danske samfund, når det handler om arbejdsmarkedsforhold.

Her får man kun lyst til at være stolt som en pave af den danske model på arbejdsmarkedet, hvor folks fleksibilitet sikres i kraft af socialsikring, og hvor vi samtidig har en aktiv arbejdsmarkedspolitik. Går man ned til Emiraterne, så kan man næppe undgå at støde på nærmest slavelignende arbejdsforhold.

Ekstrem underbetaling
DanWatch, som leverer uafhængig journalistik, har dokumenteret en lang række problemstillinger, hvor arbejderne i Emiraterne i den grad bliver underbetalte.

DanWatch skrev engang følgende: "Lønningerne i Dubai for migrantarbejdere er ekstremt lave. De arbejder 10-12 timer i døgnet for en løn, der svarer til 1.000-1.500 kroner om måneden."

Underbetalingen er ifølge Human Rights Watch så ekstrem, at lønningerne reduceres til mere end 50 procent under, hvad folk bliver lovet inden ansættelsen.

Det er ikke en del af den danske samfundsmodel, at man i første omgang lover guld og grønne skove, samtidig med at man udnytter arbejderne. Det er en vigtig del af den vejledning, som ambassadøren gerne må give til den emiratiske regering.

Emiraternes diplomatiske samarbejde med Assad
Ingen kan anfægte Irans destruktive politiske rolle i Mellemøsten. Jeg vil hellere have en vestlig demokratisk tilstand i Mellemøsten end et ødelagt og polariseret samfund, som bliver skabt gennem Irans tilstedeværelse i andre dele af Mellemøsten.

Det lyder dog ikke som en god ide, at Emiraterne genopbygger deres diplomatiske samarbejde med Assads regime, som direkte støttes af Iran.

Det er ikke en god dansk samfundsmodel, at man støtter en præsident, der slår sin egen befolkning ihjel for at bevare en magtfuld stol i præsidenthuset i Damaskus.

Giver gerne en hjælpende hånd
Jeg er vild med mange emiratiske initiativer, såsom det ypperlige og skønne velgørenhedsprogram, Qalby Etmaan ("mit hjerte er beroliget"), der hjælper de værdigt trængende mennesker, der ulykkeligvis er kommet i klemme på grund af livets mørke tider.

Jeg er tillige vild med den tolerante og velmenende teolog, Wassem Yousef, som nu bliver sagsøgt af krænkelsesparate jurister i Emiraterne, der ikke tåler nogen kritik mod deres fortolkning af islam.

Men jeg ville være endnu mere vild med Emiraterne, hvis ambassadørens hellige regering lytter til ambassadørens flotte ord om den danske samfundsmodel.

Jeg giver gerne ambassadøren en hjælpende hånd, hvis hun ikke vil kunne klare opgaven alene.

Forrige artikel Amnesty til Emiraterne: Ja tak til ansvarlig samhandel, nej tak til krigsforbrydelser Amnesty til Emiraterne: Ja tak til ansvarlig samhandel, nej tak til krigsforbrydelser Næste artikel Europæisk Ungdom: Forsvarsforbehold gør det umuligt for os at være solidariske Europæisk Ungdom: Forsvarsforbehold gør det umuligt for os at være solidariske
Bramsen: Nato straffer Danmark for langsigtet planlægning

Bramsen: Nato straffer Danmark for langsigtet planlægning

STYRKER: Forsvarsminister Trine Bramsen (S) finder det ærgerligt, at Danmark skal kritiseres af Nato for at lægge langsigtede planer for forsvarsinvesteringer. Venstre mener ikke ministeren tager kritikken alvorligt nok.