Rusland klar til at skrotte militært statussymbol

STATUS: Rusland overvejer at vinke farvel til sit eneste hangarskib. Et nyt hangarskib koster mange rubler, som russerne hellere vil bruge på ubåde og mindre krigsskibe. 

Rusland kan inden længe meget vel blive et land uden et hangarskib. Således overvejer magthaverne i Kreml at pensionere landets eneste nuværende hangarskib, Admiral Kuznetsov, og ikke bygge en erstatning. Det skriver den russiske avis Izvestia.

Når russerne overvejer at sige farvel til en af de kapaciteter, som i manges øjne definerer det at være en militær stormagt, så skyldes det, at Kuznetsov lige nu er ukampdygtig efter et uheld i oktober sidste år med den tørdok, som skibet lå i for at gennemgå en rutinereparation. Både tørdok og skib blev beskadiget. 

Rids i stoltheden
Kilder i den russiske flåde fortæller til avisen, at man overvejer ikke at reparere skibet. Det skyldes hovedsageligt udfordringerne med at få repareret den beskadigede svensk-byggede tørdok eller anskaffet en ny tørdok. Det bliver nemlig besværliggjort af blandt andet EU's økonomiske sanktioner mod Rusland.

Login