Om  
Anders Samuelsen

Rusland svarer igen og udviser to danske diplomater

Rusland har udvist to danske diplomater, der arbejder i Rusland, som modreaktion på Danmarks udvisning af to russiske diplomater i kølvandet på giftangrebet i den engelske by Salisbury.

Ninna Gøbel Rønberg

Fredag 30. marts 2018 kom det frem, at Rusland har besluttet at udvise to danske diplomater, der arbejder og bor i Rusland, skriver TV 2. Dog er det endnu ukendt, hvem de to danske diplomater er

Russernes reaktion kommer som forventet, efter at Danmark fire dage tidligere bestemte at udvise to russiske diplomater.

"Det er helt som forventet, at Rusland nu reagerer, som de gør. Det er samme reaktionsmønster, som vi så, da Storbritannien udviste russiske diplomater for nogle uger siden. Så det kommer ikke bag på mig. Men det retfærdiggør ikke udvisningen af de to danske diplomater, lyder det fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i en pressemeddelelse.

Udvisninger af både russiske diplomater og diplomater fra en række vestlige lande sker i kølvandet på hændelsen i den engelske by Salisbury 4. marts 2018. Her blev den russiske eks-spion Sergei Skripal og hans datter Yulia forsøgt myrdet med brug af den russisk fremstillede nervegas Novichok.

Hændelsen har været udløseren til en diplomatisk krise mellem Rusland og en række vestlige lande, fordi briterne mener, at Rusland står bag angrebet, og den påstand bakker EU og USA op om.

Også udenrigsminister Anders Samuelsen har udtrykt sin klare opbakning:

"Vi er enige med Storbritannien om, at det er meget sandsynligt, at det er Rusland, der står bag. Der er ikke andre plausible forklaringer. Sammen med vores partnere sender vi derfor i dag et meget klart signal," siger han i en pressemeddelelse.

Både Sverige, Norge og Finland har fået udvist en diplomat. Tyskland har fået fire udvist, ligesom også fire polakker, tre tjekker og to hollændere har fået besked på at rejse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024