Spansk kommissær skal sætte turbo på EU-forsvarssamarbejde  

KOMMISSION: Spaniens tidligere udenrigsminister bliver EU's nye udenrigschef og får til opgave at skabe en ”ægte europæisk forsvarsunion”.

Den kommende kommissionsformand Ursula von der Leyen har skrevet et såkaldt mission paper til hver ny kommissær, som hun præsenterede tirsdag middag. I brevet til EU's nye udenrigschef, Josep Borrell, gør von der Leyen det klart, at det europæiske forsvarssamarbejde bliver en af Borrells vigtigste prioriteter.

”Vi er nødt til at tage yderligere skridt i løbet af de næste fem år mod en ægte europæisk forsvarsunion. Du skal sørge for, at alt vores arbejde, der er knyttet til forsvar, er sammenhængende og konsistent, og arbejde tæt sammen med den ledende næstformand for digital omstilling og kommissær for konkurrence,” skriver Ursula von der Leyen til Borrell, hvis officielle titel bliver Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik.

Posten som ledende næstformand for digital omstilling og kommissær for konkurrence skal efter von der Leyens plan besættes af danske Margrethe Vestager.

Login