Spionerne tog rampelyset i 2020

ÅRET DER GIK: Kritikken af forholdene i Forsvarets Efterretningstjeneste og de kulinariske forhold i Forsvarets kantiner var med til at sætte dagsordenen i 2020, som også bød på en vigtig sejr for veteranerne.

Chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, og fire andre medarbejdere blev sendt hjem som en konsekvens af kritik af tjenesten.
Chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, og fire andre medarbejdere blev sendt hjem som en konsekvens af kritik af tjenesten.Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Coronaepidemien dominerede mediebilledet i 2020. Kun meget få andre begivenheder formåede for alvor at tiltrække sig opmærksomhed.

En af de begivenheder indtraf 24. august, da et tilsyn - som de færreste indtil den dag overhovedet anede eksisterede - udsendte en opsigtsvækkende pressemeddelelse. Det var Tilsynet med Efterretningstjenesterne, der i korte og kontante vendinger opremsede en række potentielt ulovlige forhold i Forsvarets Efterretningstjeneste.

Tilsynet mente blandt andet, at Forsvarets Efterretningstjeneste bevidst tilbageholder oplysninger for tilsynet og foretager ulovlig overvågning af danske statsborgere samt har en usund kultur, hvor man føler sig hævet over gældende lov.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00