Interview med Jens Stoltenberg: EU’s forsvarssamarbejde kan styrke Europa og Nato

EU's forsvarssamarbejde kan adressere problemer, som Nato har påpeget i årevis, mener generalsekretær Jens Stoltenberg.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg kalder krigen i Ukraine den alvorligste sikkerhedskrise i Europa siden 2. Verdenskrig.
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg kalder krigen i Ukraine den alvorligste sikkerhedskrise i Europa siden 2. Verdenskrig.Foto: Nato
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Altinget møder Natos generalsekretær tre måneder efter krigens start i Ukraine, en uge før Danmark stemmer om afskaffelsen af sit forbehold for EU’s forsvarspolitik og et par timer før, den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, anklager den nordatlantiske forsvarsalliance for at ”have gjort bogstaveligt talt ingenting” i forhold til krigen i Ukraine.

Det er også dagen efter, at Stoltenberg fra scenen ved World Economic Forum i Davos har advaret Vesten om faren ved at komme for tæt på verdens autokratiske regimer, både økonomisk og samarbejdsmæssigt.

Det er op til Danmark at bestemme det. Og derfor vil jeg ikke være en del af den danske diskussion. Men jeg kan sige, at jeg har budt EU’s indsats på forsvar velkommen mange gange. Jeg mener, at hvis det gøres rigtigt, vil det styrke Europa og Nato.

Jens Stoltenberg
Natos generalsekretær

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024