Stoltenberg advarer mod en nordisk blok i Nato

"Jeg ønsker ikke en nordisk blok i Nato," siger alliancens generalsekretær Jens Stoltenberg. Han er bange for at skabe barrierer inden for Nato og minder de nordiske lande om, at Nato er en kollektiv organisation af næsten 32 medlemslande.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg talte ved åbningen af ​​Nordisk Råds 75. session i Stortinget. Han opfordrer til et styrket nordisk forsvarssamarbejde, men advarer mod blokke inden for Nato.
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg talte ved åbningen af ​​Nordisk Råds 75. session i Stortinget. Han opfordrer til et styrket nordisk forsvarssamarbejde, men advarer mod blokke inden for Nato.Foto: Ole Berg-Rusten/NTB/Ritzau Scanpix
Christina Guldstad

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg var inviteret som gæstetaler til Nordisk Råds 75. session. Her beskrev han sig selv som "en varm tilhænger af nordisk samarbejde." Han mener, at det nordiske samarbejde har givet konkrete resultater inden for kultur, miljø og mange andre områder.

"Jeg er også varm tilhænger af nordisk samarbejde, fordi det har bragt nordiske politikere, parlamentarikere, ministre og embedsmænd tættere på hinanden. Det har skabt venskab og tillid mellem beslutningstagere i Norden, på tværs af landegrænser og på tværs af partigrænser," siger Stoltenberg og fortsætter:

"Det er særligt vigtigt i en tid, hvor polarisering, fragmentering og mistænksomhed truer tilliden til demokratiet og de åbne samfund, vi ønsker at bygge her i nord."

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00