Tidligere viceforsvarschef før forhandlinger om ny ledelsesstruktur: "Lad nu være med at blande tingene for meget sammen"

Tidligere viceforsvarschef Per Ludvigsen opfordrer til at blive mere klar på departementets rolle i Forsvarsministeriet, efter regeringen har lagt op til igen at se på, om Forsvaret er organiseret mest hensigtsmæssigt.

Per Ludvigsen gik i 2017 på pension som viceforsvarschef. Her ses han ved ceremonien, hvor han takkede af. Han har også før været chef for Personelstaben under Forsvarsstaben og chef for Hærens Operative Kommando.
Per Ludvigsen gik i 2017 på pension som viceforsvarschef. Her ses han ved ceremonien, hvor han takkede af. Han har også før været chef for Personelstaben under Forsvarsstaben og chef for Hærens Operative Kommando. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Regeringen må finde ud af, hvad den vil. Og så indrette ledelsesstrukturen i forsvaret efter det.

Det er budskabet fra Per Ludvigsen, der i 2014 til 2017 var viceforsvarschef i den Værnsfælles Forsvarskommando, forud for at regeringen vil se på “Forsvarets samlede organisering og ledelsesstruktur” som en del af arbejdet med det kommende forsvarsforlig.