Anmeldelse af 
Jonas Parello-Plesner

Tysk Kina-bog nærer ingen illusioner om Xi Jinpings intentioner

Fortidens tyske og europæiske fodfejl i relationen til Rusland må ikke gentages i forholdet til Kina. Det er forfatter Janka Oertels ærinde i hendes glimrende tysksprogede bog, der gennemgår Kinas udvikling over de seneste år og prikker hul på en lang række vestlige Kina-illusioner, skriver Jonas Parello-Plesner.

Bogen kan klart anbefales til danske læsere, da Danmark er et mikrokosmos af Tyskland med et solidt eksport- og handelsforhold til Kina, og en ofte fortsat noget illusionsramt debat om hvilken type stormagt Kina er i færd med at udvikle sig til, skriver Jonas Parello-Plesner.
Bogen kan klart anbefales til danske læsere, da Danmark er et mikrokosmos af Tyskland med et solidt eksport- og handelsforhold til Kina, og en ofte fortsat noget illusionsramt debat om hvilken type stormagt Kina er i færd med at udvikle sig til, skriver Jonas Parello-Plesner.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Jonas Parello-Plesner
Ende der China-Illusion – wie wir mit Pekings Machtanspruch umgehen müssen
Janka Oertel
Piper Verlag, 304 sider, udkom 31. august 2023

 

Tyskland tog gevaldigt fejl i at samarbejde og (gas)-handel med Rusland alene kunne sikre fredelig sameksistens.

Den fejl skal ikke begås igen med forholdet til Kina. Det er Janka Oertels ærinde i hendes Kina-bog, 'Ende der China-Illusion – wie wir mit Pekings Machtanspruch umgehen müssen'.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00