Debat

Veteranforening: Vi skal skabe en infrastruktur af støtte omkring vores veteraner

Vi skylder ikke kun vores veteraner sporadiske rabatter, men et system af vedvarende, konkret støtte, der afspejler den dybe taknemmelighed, vi som land bør føle, skriver Jimmi Schoubo Povlsen.

Det er på høje tid, at vi som samfund træder i karakter og giver tilbage med mere end blot symbolske gestusser, skriver Jimmi Schoubo Povlsen.
Det er på høje tid, at vi som samfund træder i karakter og giver tilbage med mere end blot symbolske gestusser, skriver Jimmi Schoubo Povlsen.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Jimmi Schoubo Povlsen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I disse dage, hvor spændingerne med Rusland er tiltagende, og vores soldater er stationeret i Baltikum klar til at forsvare vores grænser, er det på høje tid, at vi som samfund revurderer, hvordan vi anerkender vores veteraner og militærpersonale.

Selvom det er vigtigt at anerkende Veterancentrets indsats i at tilbyde omfattende sundhedsstøtte, er der stadig områder, hvor vi kan forbedre vores anerkendelse og støtte.

For mange veteraner er overgangen tilbage til det civile liv en udfordring. Mens adgangen til sundhedsstøtte er sikret, er der behov for en bredere anerkendelse i form af praktiske fordele, der kan lette denne overgang.

Vores soldaters tjeneste og ofrer bør anerkendes som en grundlæggende del af vores samfundsstruktur

Jimmi Schoubo Povlsen
Formand, Veterankortet

Rabatter og særaftaler hos danske virksomheder er værdsatte, men disse bør være en selvfølge og en indlejret del af vores nationale anerkendelse af veteranernes tjeneste, og ikke noget der skal genforhandles år for år.

Derudover bør vi se på yderligere fordele, såsom mere gunstige vilkår ved huslån og forsikringer. Disse tiltag ville ikke blot være symbolske, men ville også give konkret støtte til veteranerne i deres daglige liv. Det handler om at skabe en infrastruktur af støtte, der anerkender den enestående natur af det militære liv og tjeneste.

Et spørgsmål om retfærdighed

Det er vigtigt at understrege, at disse fordele ikke skal ses som en økonomisk gevinst for virksomhederne, men som et udtryk for ægte national taknemmelighed. Vores soldaters tjeneste og ofrer bør anerkendes som en grundlæggende del af vores samfundsstruktur.

Nu mere end nogensinde, i en tid hvor vores sikkerhed er direkte udfordret, er det afgørende, at vi som nation står sammen og anerkender dem, der har stået i forreste række for at forsvare vores frihed.

Vi skylder ikke kun vores veteraner sporadiske rabatter, men et system af vedvarende, konkret støtte, der afspejler den dybe taknemmelighed, vi som land bør føle.

Læs også

Lad os derfor arbejde for at sikre, at anerkendelsen af vores veteraner og militærpersonale bliver en integreret og selvfølgelig del af vores nationale værdier.

Ved at udvide de fordele, vi tilbyder – fra rabatter til mere substantielle fordele som huslån og forsikringer – kan vi vise vores ægte taknemmelighed og støtte.

Dette er ikke kun et spørgsmål om respekt; det er et spørgsmål om retfærdighed og anerkendelse af de utrolige ofrer, vores soldater har gjort for vores sikkerhed og frihed.

Lad os huske på, at hver eneste dag sætter vores soldater deres liv på spil for os. Det er på høje tid, at vi som samfund træder i karakter og giver tilbage med mere end blot symbolske gestusser. Det er tid til at omsætte vores taknemmelighed til konkrete handlinger og fordele, der kan gøre en reel forskel i vores veteraners liv.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jimmi Schoubo Povlsen

Formand, Veterankortet.dk

0:000:00