Danmark eksporterer energiteknologi for 68 milliarder

ENERGITEKNOLOGI: Dansk eksport af energiteknologi udgjorde sidste år 68 milliarder kroner og er i de seneste år steget. Det skyldes blandt andet den årlige milliardstore forskningsstøtte, skriver Energistyrelsen.

Teknologierne kan få den nødvendige støtte lige fra idéfasen, over udviklingsfasen til den endelige kommercialisering, som skaber eksport og arbejdspladser og bidrager til den grønne omstilling af det danske energisystem.

Torkil Bentzen
Bestyrelsesformand for EUDP

Danmarks energiteknologiske eksport i 2013 lød på 67,6 milliarder kroner. En eksport, der i de senere år har været stigende.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse, hvor det desuden fremgår, at eksporten ifølge tal fra Dansk Energi, Energistyrelsen og DI Energi er blevet mere end fordoblet siden 2000.

Det gør ifølge Energistyrelsen Danmark til det EU-land, hvor energiteknologien udgør den største andel af vareeksporten.

Dokumentation

"Årets energinøgletal

  • 977 millioner kroner i støtte til udvikling af dansk energiteknologi i 2013
  • Støtten til energiforskning udgør 4,7 procent af den samlede offentlige støtte til forskning
  • Danmarks eksport af energiteknologi i 2013 var på 67,6 milliarder kroner. Dermed steg eksporten af energiteknologi med næsten 11 procent i forhold til året før
  • Eksporten af grøn energiteknologi steg med 17,6 procent. 
  • Samlet set udgør den danske energiteknologi 10,8 procent af den samlede vareeksport. Det er den største andel blandt EU-landene.
  • Vind og energieffektivitet var de teknologiområder, der fik størst støtte i 2013, mens sol og bølgeenergi fik mindst.
Kilde: Energistyrelsen

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00