Se listen: Her er regeringens spindoktorer

OVERBLIK: En række af regeringens ministre har i løbet af mandag og tirsdag sat navn på nye særlige rådgivere. Få overblikket her. Opdateret tirsdag klokken 13.30.

En række af regeringens ministre har nu ansat særlige rådgivere. 
En række af regeringens ministre har nu ansat særlige rådgivere.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

17 af regeringens 20 ministre har mandag og tirsdag præsenteret nye særlige rådgivere. Statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen har for længst meldt ud. Dermed mangler kun minister for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn, at annoncere, hvem der skal bistå ham med politisk assistance som særlige rådgiver. Herunder følger den foreløbige liste over S-regeringens spinkorps: 

Martin Rossen Statsminister Mette Frederiksen beholder Martin Rossen som særlig rådgiver. Martin Rossen er desuden blevet partiets stabschef, og så skal han lede et nyt sekretariat i statsministeriet.

Mette Frederiksen har derudover ansat Sara Vad Sørensen og Martin Justesen som særlige rådgivere.

Sara Vad Sørensen Martin Justesen De har begge arbejdet for Socialdemokratiet på Christiansborg. Sara Vad Sørensen er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2013. Martin Justesen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. 

Finansminister Nicolai Wammen annoncerede allerede i starten af juli, at han har ansat to særlige rådgivere, som han har hentet i Socialdemokratiets egne rækker.

Mads Brandstrup  Den ene er Mads Brandstrup, der er tidligere pressechef i Socialdemokratiet.

Den anden er Mathias Secher, der indtil sin ansættelse hos Wammen har været afdelingschef i Socialdemokratiets politiske afdeling. Brandstrup er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2004. Han har tidligere været politisk redaktør på Dagbladet Børsen og været ansat på Politiken, TV 2 og DR Nyheder. Mathias Secher er uddannet økonom fra Københavns Universitet i 2013. Han har tidligere arbejdet i Dansk Industri. 

Ole Rydahl Svensson Udenrigsminister Jeppe Kofod har ansat 33-årige Ole Rydahl Svensson som særlig rådgiver. Ole Rydahl kommer fra en stilling som sekretariatsleder for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet. Han har tidligere fungeret som politik- og presserådgiver for Jeppe Kofod, mens Kofod var gruppeformand for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet. Rydahl har en professionsbachelor i offentlig administration fra Professionshøjskolen Metropol i 2013.

Michael Baunsgaard Schreiber Justitsminister Nick Hækkerup har ansat 43-årige Michael Baunsgaard Schreiber som særlig rådgiver. Michael Baunsgaard Schreiber er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Han kommer fra en stilling som fagdirektør for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. En stilling han har haft i over fire år. Han er derudover tidligere chef for Overborgmesterens Sekretariat i Københavns Kommune, chefanalytiker i fagforeningen Dansk Metal og konsulent og rådgiver for Socialdemokratiets ledelse. 

Lynne Birch Hansen Lynne Birch Hansen skal fremover rådgive og bistå social- og indenrigsminister Astrid Krag som særlig rådgiver. Lynne Birch Hansen kommer senest fra en stilling som politisk rådgiver i Socialdemokratiets politiske afdeling på Christiansborg, hvor hun siden 2016 har rådgivet Astrid Krag og Socialdemokratiets daglige ledelse i de velfærdspolitiske spørgsmål. Hun er tidligere specialkonsulent i Økonomi- og Indenrigsministeriet og Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Syddansk Universitet i 2007.

Jakob Eldrup Lauesen Skatteminister Morten Bødskov har ansat 49-årige Jakob Eldrup Lauesen som særlig rådgiver. Han kommer fra en stilling som partner og public affairs director i Rud Pedersen. Jakob Eldrup Lauesen har tidligere været rådgiver for Carsten Hansen (S), da han var minister for by, bolig og landdistrikter og minister for nordisk samarbejde. Jakob Eldrup Lauesen er uddannet cand.techn.soc. fra Roskilde Universitet. 

Peter Strauss Jørgensen Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen har ansat Peter Strauss Jørgensen som særlig rådgiver. Peter Strauss Jørgensen kommer fra en stilling som partner og seniorrådgiver i Borgen Communication & Public Affairs. Han har tidligere været rådgiver for tidligere erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen, rådgiver for Socialdemokratiets ledelse på Christiansborg, politisk rådgiver for tidligere forbundsformand i 3F, Poul Erik Skov Christensen, og seniorrådgiver i kommunikationsbureauet Advice. 

Søren Andersen Mogens Jensen, minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, har ansat 35-årige Søren Andersen som særlig rådgiver. Søren Andersen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2007. Han kommer senest fra en stilling som pressechef hos Landbrug & Fødevarer, som han har bestridt siden vinteren 2017. Før det har han blandt andet været presserådgiver for MEP Christel Schaldemose (S) og været journalist på DR. 

Rasmus Jønsson Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har ansat Rasmus Jønsson som særlig rådgiver. Rasmus Jønsson har været selvstændig kommunikationsrådgiver og underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og RUC. Han var særlig rådgiver for Magnus Heunicke i 2014-2015, da Heunicke var var transportminister. Rasmus Jønsson er uddannet cand.comm.

Ida Bjørn-Mortensen Transportminister Benny Engelbrecht har ansat Ida Bjørn-Mortensen som særlig rådgiver. Hun har siden 2016 været politisk rådgiver for Socialdemokratiet på Christiansborg med særligt fokus på klima, energi og det grønne område generelt. Hun har tidligere arbejdet som policy advisor i VELUX, juniorkonsulent i Kristiansen+Partners samt projektassistent i Tænketanken DEA.

Ida Bjørn-Mortensen er uddannet cand.soc. i politisk kommunikation og ledelse fra CBS i 2015.

Bjarke Dahl Mogensen Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har ansat 29-årige Bjarke Dahl Mogensen som særlig rådgiver. Bjarke Dahl Mogensen kommer fra en stilling som politisk rådgiver i Socialdemokratiet. Han har arbejdet i partiet siden 2017 med finans, skat, social mobilitet og tværgående økonomisk rådgivning. 

Han er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet.

Josephine Ilchmann Jørgensen Forsvarsminister Trine Bramsen har ansat 37-årige Josephine Ilchmann Jørgensen som særlig rådgiver. Hun er uddannet jurist og kommer fra en stilling som juridisk og politisk rådgiver i Socialdemokratiets sekretariat på Christiansborg. Hun har desuden flere års erfaring fra blandt andet Integrations- og Justitsministeriet.  

David Tarp Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har ansat 35-årige David Tarp som særlig rådgiver. Tarp kommer fra et job som rådgiver for Danmarks tech-ambassadør i Silicon Valley, hvor han havde ansvar for politisk og strategisk rådgivning og kommunikation. Han har tidligere arbejdet som journalist på Berlingske, som presserådgiver for Socialdemokratiets gruppeledelse på Christiansborg og som ansvarlig for Microsofts digitale kanaler i Danmark. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2008. 

Sofie Findling Andersen Erhvervsminister Simon Kollerup har ansat Sofie Findling Andersen som særlig rådgiver. Hun kommer senest fra en stilling som politisk rådgiver i Socialdemokratiets sekretariat på Christiansborg, hvor hun har været ansat siden 2016. Før det har hun arbejdet som erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv med ansvar for interessevaretagelse og politikudvikling. Sofie Findling Andersen er uddannet fra CBS i international business & politics.

Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye har ansat Kristian Gladbo Platz som særlig rådgiver. Kristian Gladbo Platz er tidligere udlændingepolitisk rådgiver i Socialdemokratiets politiske afdeling. Han har været ansat i Albertslund Kommune, Social- og Integrationsministeriet samt Forsvarskommandoen. Kristian Gladbo Platz er uddannet cand.scient.soc. fra Københavns Universitet i 2007.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har ansat 37-årige Michael Johnson som særlig rådgiver.  Johnson kommer fra en stilling som politisk konsulent i 3F. Han var særlig rådgiver for statsminister Mette Frederiksen, da hun var justitsminister. Han har derudover arbejdet i DI. Michael Johnson er uddannet i offentlig administration og historie fra Roskilde Universitet. 

Helge Toksvig Bjerre Boligminister Kaare Dybvad har ansat Helge Toksvig Bjerre som særlig rådgiver. Helge Toksvig Bjerre har siden 2018 været ejer af kommunikationsbureauet Kampagnekontoret. Han har tidligere arbejdet som kampagnechef i kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese og som konsulent i 3F's formandssekretariat. Toksvig Bjerre er bachelor i idéhistorie og journalistisk formidling fra Aarhus Universitet / Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2011.

Mette Falkenberg Rasmussen Miljøminister Lea Wermelin har ansat Mette Falkenberg Rasmussen som særlig rådgiver. Mette Falkenberg Rasmussen er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2007. Hun kommer fra en stilling som chefrådgiver og manager hos Operate A/S.

Kasper Fogh Hansen Kulturminister og Kirkeminister Joy Mogensen har ansat 43-årige Kasper Fogh Hansen som særlig rådgiver. Kasper Fogh Hansen kommer fra en stilling som politik- og kommunikationschef for Tænketanken Cevea. Han har gennem en årrække været kommunikations- og udviklingschef i FOOD, ligesom han tidligere har været pressechef i Københavns Kommune.

Følgende ministre mangler kl. 13.30 tirsdag fortsat at annoncere deres særlige rådgivere: 

  • Minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn

    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion