Om  
Rina Ronja Kari

Folkebevægelsen mister sin frontfigur

Tidligere medlem af Europa-Parlamentet og talsmand for Folkebevægelsen mod EU Rina Ronja Kari er blevet public affairs-konsulent for Dansk Standard. 

Rasmus Nielsen

I konsekvens af sit nederlag ved valget til Europa-Parlamentet i maj, hvor Folkebevægelsen mod EU's talsmand, Rina Ronja Kari, ikke blev genvalgt, har hun søgt nye græsgange og er blevet ansat som public affairs-konsulent i Dansk Standard.

Det skriver hun på Twitter.

Ved valget til Europa-Parlamentet i maj 2019 fik Folkebevægelsen mod EU 3,7 procent af stemmerne, og Rina Ronja Kari mistede derfor sin plads i Europa-Parlamentet.  

Derfor har Rina Ronja Kari nu valgt at skifte politikervejen ud med public affairs i Dansk Standard, hvor fokus nu bliver på den grønne omstilling.

"Jeg er tiltrådt som PA-konsulent hos Dansk Standard, hvor jeg får fokus på standarders rolle som et værdifuldt erhvervspolitisk redskab i den grønne omstilling. Det er en utrolig vigtig opgave, og jeg glæder mig meget til at give den fuld gas med den grønne omstilling," skriver Rina Ronja Kari i et opslag på Twitter.

Ved valget i 2014 fik Folkebevægelsen mod EU 8,1 procent af stemmerne. I 2014 støttede Enhedslisten Folkebevægelsen mod EU, men i år stillede partiet for første gang selv op til Europa-Parlamentet.

Her blev Nikolaj Villumsen (EL) valgt ind med 50.567 stemmer foran Rina Ronja Kari, der fik 45.824 stemmer. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rina Ronja Kari

Marketings- og kommunikationschef, Miljømærkning Danmark
cand.soc. i virksomhedsledelse (Roskilde Uni. 2012)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024