Om  
Steen Neuchs Vedel
Ole Bondo Christensen

Vestforbrænding har fundet ny direktør efter dokumentationsproblemer

Steen Neuchs Vedel er Vestforbrændings nye direktør. Han kommer fra en stilling som anlægsdirektør i Banedanmark.

Peter Bjørnbak Hansen

Det bliver Steen Neuchs Vedel, der fremover skal stå i spidsen for landets største kommunalt ejede affaldsselskab, Vestforbrænding.

Det skriver Energy Supply.

Affaldsselskabets bestyrelse gik i slutningen af september på jagt efter en ny direktør, efter den besluttede at fyre daværende direktør, Peter Basland, som reaktion på en sag om for høje tal for genanvendelse af plastaffald.

Mere konkret lovede Vestforbrænding en genanvendelsesprocent af de husstandsindsamlede plastaffald på 75, men kunne reelt kun dokumentere 31 procent.

Siden fyringen har underdirektør Jan Petersen fungeret som konstitueret direktør i Vestforbrænding, som ejes af 19 københavnske omegnskommuner. Men nu afløses han altså af det permanente direktørvalg, Steen Neuchs Vedel, som dermed forlader sin stilling som anlægsdirektør i Banedanmark.

Selv om sagen afslørede, at Vestforbrænding ikke var så grøn, som de lovede, har selskabet stadig ambitioner på området. Ambitioner, som Steen Neuchs Vedel nu skal være med til at indfri.

"Der bliver stillet stadig større krav til affalds- og energisektoren om at være med til at løfte den grønne omstilling. Det gælder både mere og bedre genanvendelse, men også en udbygning af fjernvarmenettet. Alt sammen store opgaver, der kræver en målrettet indsats og et solidt lederskab," siger bestyrelsesformand i Vestforbrænding, Ole Bondo Christensen.

Steen Neuchs Vedel tiltræder 1. marts.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Steen Neuchs Vedel

Direktør, Vestforbrænding, bestyrelsesmedlem, Hedeselskabet
HD i international handel og lovgivning (CBS, 1998)

Ole Bondo Christensen

Borgmester (S), Furesø Kommune, formand, Vestforbrænding
cand.techn.soc. (Roskilde Uni.)