Altinget | Teknik sætter fokus på affald

DEBATPANEL: I den kommende tid sætter Altinget | Teknik fokus på, hvordan vi kan bruge affald som en ressource, og hvad fremtiden bringer inden for affaldssortering. Mød de nye debattører.
Foto:
Foto:
Foto:

Skal man brænde affald, eller skal man sortere?

Og hvilke mål skal Danmark stræbe efter, når det kommer til affaldssortering?

Det og meget andet vil Altinget.dks nye debatpanel sætte fokus på i en række debatindlæg, der kaster lys over affaldets fremtid. Indtil videre har tre relevante debattører meldt sig klar til at bidrage med indlæg, men andre er også velkomne til at deltage i debatten. Send gerne en mail til [email protected], hvis du er interesseret i at skrive et debatindlæg. De foreløbige debattører er:

<img align="left" src="@nyimg=13272@" />Nicholas Krøyer Blok, projektleder, CradlePeople
CradlePeople er en uafhængig not-for-profit interesseorganisation, der vil forsøge at reducere miljøproblemerne ved at tænke bæredygtighed på en ny måde med Cradle to Cradle-konceptet.
Ideen bag stammer fra bogen "Cradle to Cradle - Remaking the Way We Make Things" af Braungart og McDonough fra 2002. Tanken er at skabe en cirkulær ressourceoptimering, hvor man sender alt affald tilbage som ressourcer.
Foreningen CradlePeople er et netværk af virksomheder, eksperter og almindelige borgere. Organisationen skaber bl.a. dialog og faciliterer kontakten mellem borgere og politikere, virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

<img align="left" src="@nyimg=13188@" />Jacob H. Simonsen, direktør, Dansk Affaldsforening
Dansk Affaldsforening er resultatet af en fusion mellem RenoSam og de kommunale medlemmer af affald danmark. Foreningen er startet i 2013. 
Foreningen varetager medlemmernes interesser i forbindelse med optimering, udvikling og drift af opgaver om genanvendelse af affald, affaldsforbrænding, affaldsdeponering og farligt affald. Generelt er det Dansk Affaldsforenings ønske at virke for udvikling og drift af effektive, administrerbare kommunale affaldsløsninger med en høj miljømæssig standard.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00