Analyse: Milliongevinst ved at afbrænde mere udenlandsk affald

FORBRÆNDING: Ny rapport fra Ea Energianalyse viser, at der kan hentes gevinster på 150 millioner kroner årligt ved at øge importen af udenlandsk affald. Ministeren hilser udsigten til mere billigt brændsel velkommen.

Danske forbrændingsanlæg har de seneste år været afhængig af import af udenlandsk affald for at få økonomien til at hænge sammen. Nu viser ny rapport, at der er store penge at tjene ved at skrue op for importen.<br>
Danske forbrændingsanlæg har de seneste år været afhængig af import af udenlandsk affald for at få økonomien til at hænge sammen. Nu viser ny rapport, at der er store penge at tjene ved at skrue op for importen.
Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Rapporten viser, at man ud fra et strengt økonomisk perspektiv skulle tredoble kapaciteten i affaldsenergisektoren. Dog vil vi ikke gå så langt, men nøjes med at anbefale, at man ved at øge kapaciteten med 15 procent kan hente store samfundsøkonomiske gevinster.

Jacob H. Simonsen
Direktør, Dansk Affaldsforening

Hidtil har import af affald bidraget til at udnytte den ledige kapacitet på affaldsforbrændingsanlæggene i Danmark. Det er usikkert, om en konkurrencesituation vil medføre stigende import, men hvis den gør, og anlæggene ønsker at importere og brænde udenlandsk affald af, fordi de kan tjene nogle penge på det, så har jeg ingen problemer med det.

Lars Christian Lilleholt (V)
Energi-, forsynings- og klimaminister

Rygterne om affaldsforbrændingens snarlige død er stærkt overdrevne.

Det er konklusionen i en ny rapport fra Ea Energianalyse, som viser, at der helt frem til 2050 vil være samfundsøkonomiske gevinster ved at bevare en stærk og konkurrencedygtig dansk forbrændingssektor.

Og ikke nok med det. Analysen viser også, at samfundet kan tjene store summer ved at øge importen af forbrændingsegnet affald fra Storbritannien og Østeuropa.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024