Børn får glæde af klimatilpasning i Kokkedal

KLIMATILPASNING: Stort klimatilpasningsprojekt i Fredensborg Kommune skal mindske risikoen for oversvømmelser og sikre vand til vandlegestation for børnehavebørn.
Klimatilpasningsprojekt i Kokkedal skal mindske risikoen for oversvømmelser ved at opsamle regnvand og bruge det i vandlegestation til børnehavebørn.
Klimatilpasningsprojekt i Kokkedal skal mindske risikoen for oversvømmelser ved at opsamle regnvand og bruge det i vandlegestation til børnehavebørn.Foto: Colourbox

Vi vil med projektet både skabe klimatilpasning, byudvikling og sociale mødesteder i Kokkedal.

Christian Peter Ibsen
Plan- og klimachef i Fredensborg Kommune
Fakta
Bag Klimatilpasning Kokkedal, som er det hidtil største i Danmark, står et partnerskab bestående af Fredensborg Kommune, Realdania og de to almene boligorganisationer Boligselskabet Ab Hørsholm Kokkedal v/Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B.

Kilde: Fredensborg Kommune
De seneste års skybrud har rundt omkring i landet betydet oversvømmelser og ødelæggelser for enorme summer. Den udvikling vil man i Fredensborg Kommune forsøge at komme i forkøbet ved at tænke regnvandet ind i et klimatilpasningsprojekt.

Klimatilpasningsprojektet i Kokkedal skal sikre, at 95 procent af det regnvand, der falder i Kokkedal i fremtiden, bliver samlet op og ledt ud i søer og lavninger i stedet for direkte i kloakken.

"Vi vil med projektet både skabe klimatilpasning, byudvikling og sociale mødesteder i Kokkedal," siger Christian Peter Ibsen, plan- og klimachef i Fredensborg Kommune.

Kokkedal oplevede i 2010 et stort skybrud, hvor mere end 50 husstande blev oversvømmede. Derfor mente Fredensborg Kommune, at der var et akut behov for at reagere og gøre noget ved problemet, inden det gentog sig.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00