Debat

Cerius: Kritik fra Frie Energiselskaber dufter af konspiration

REPLIK: Ifølge Jette Miller fra Frie Energiselskaber er der foregået noget uldent i udbudssagen hos SEAS NVE, hvor man endte med at trække et udbud tilbage. Men det er ganske enkelt forkert, skriver Henrik Wej Petersen.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Henrik Wej Petersen
Netdirektør i Cerius

For Jette Miller er der ingen røg uden ild hos SEAS-NVE. Det fremgår af hendes indlæg fra fredag 30. november, som omhandler det udbud på energirådgivning, vi trak tilbage i foråret 2018 for at gennemføre et nyt.

Jeg håber ikke, at denne påståede røg har gjort hendes udsyn så sløret, at vores svar ikke rigtig trænger igennem.

I Jette Millers optik må der være foregået noget, som er ’på kanten’, og det skulle have fået os til at trække udbuddet tilbage. Det er svært at ignorere, hvad der står mellem linjerne: Cerius og SEAS-NVE har tilsyneladende noget at skjule, siden udbuddet skulle gå om. Med andre ord: Noget bliver holdt hemmeligt.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Det er, som om røgtågerne har ført en sød duft af konspiration med sig, og denne duft indsnuser Jette Miller tilsyneladende i fulde drag.

Duften af konspiration
Realiteten er, at vi valgte at være lydhøre over for de synspunkter, der blev fremført fra blandt andet Energitilsynet. Derfor tog vi i foråret hul på en dialog med flere forskellige aktører om, hvordan vi kunne gennemføre et nyt udbud. Det har vi siden arbejdet på, og i midten af december kan vi løfte sløret for, hvem Cerius skal samarbejde med.

Realiteten er, at vi valgte at være lydhør over for de synspunkter, der blev fremført fra blandt andet Energitilsynet.

Duften af konspiration synes også at præge Jette Millers spekulationer om et samarbejde mellem SEAS-NVE Holding, koncernens netselskab Cerius og koncernens handelsselskab Strømmen.

Som jeg skrev her på Altinget 15. november i mit svar på Jette Millers første indlæg, så er der ydet en rådgivning fra holdingselskabet, nærmere bestemt indkøbsafdelingen, blandt andet i forhold til valget af udbudsportal. Men mere spændende er det ikke. Der har ikke i holdingselskabet været spekulationer eller overvejelser i den retning, som fremføres i indlægget. Hvad vi i netselskabet Cerius overvejede – og har lært af sagen – fremgår af mit tidligere indlæg.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jette Miller

Administrerende direktør, Norfors
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2003)

0:000:00