Danmark advarer: Gaskrisen må ikke blive et argument for at gå baglæns i Europas grønne omstilling

Man skal ikke begynde at lempe EU’s CO2-kvotesystem på grund af den akutte energikrise med Rusland, sådan som Polen foreslår, siger klima- og energiminister Dan Jørgensen forud for et stort anlagt Østersø-topmøde i Danmark tirsdag.

Dan Jørgensen vil ikke være med til at lempe klimakravene til europæiske virksomheder på grund af energikrisen.
Dan Jørgensen vil ikke være med til at lempe klimakravene til europæiske virksomheder på grund af energikrisen.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

Vi må ikke ofre Europas langsigtede omstilling til vedvarende energi, fordi der lige nu eksisterer en akut gaskrise på grund af konflikten med Rusland.

Den advarsel vil lyde fra Danmark, når statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag er vært for et topmøde på Marienborg, hvor ledere og ministre fra de otte lande omkring Østersøen skal diskutere energisikkerhed.

Set med danske øjne er det vigtigste mål for mødet at lave aftaler om at bygge store fælles vindmølleparker i Østersøen for at producere enorme mængder elektricitet i de kommende år.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024