DANVA: Farlige flourstoffer bør forbydes helt, så de ikke ender i vores drikkevand

Drikkevandet skal beskyttes mod de farlige PFAS-stoffer. Hverken på kort eller på lang sigt må de mange flourstoffer, der er giftige, mobile og unedbrydelige, kunne komme i drikkevandet og ud af vandhanen. Derfor skal indsatsen mod PFAS styrkes og stofferne forbydes, skriver Carl-Emil Larsen, direktør i DANVA, i dette indlæg.

Der bør stilles skrappere krav for at beskytte mennesker og miljø fra PFAS-stoffer, skriver Carl-Emil Larsen, bestyrelsesformand i DANVA. Arkivfoto fra et forurenet vandløb i Korsør.
Der bør stilles skrappere krav for at beskytte mennesker og miljø fra PFAS-stoffer, skriver Carl-Emil Larsen, bestyrelsesformand i DANVA. Arkivfoto fra et forurenet vandløb i Korsør.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Carl-Emil Larsen

Hvis vi skal sikre samfundet mod yderligere spredning af flourstoffer i miljøet og vandkredsløbet, foreslår DANVA at supplere og forstærke de indsatser, der allerede er igangsat af myndighederne.

PFAS-stofferne skal forbydes helt. Jo mere viden, vi får om flourstofferne, jo tydeligere bliver det, at der skal stilles skrappere krav for at beskytte mennesker og miljø.

I vores nabolande er der store problemer med PFAS-forureninger af drikkevandet. Selvom vi i Danmark henter alt drikkevandet dybt nede i undergrunden og ikke fra floder og søer, bør vi have øget beskyttelse mod PFAS.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00